Header (1)

 

Voor de afbouw van kantoren en bedrijfsruimtes heeft u in Promet Totaalafbouw een gespecialiseerde en gediplomeerde partner met jarenlange ervaring.

 • Systeemplafonds
 • Vaste plafonds
 • “Luxe” wanden
 • Metalstud wanden
 • Glazen wanden
 • Brandwerend (gecertificeerd)
 • Elektra
 • Loodgieterswerk en CV
 • Al het voorkomende timmerwerk
 • Afhangen en sluitbaar maken
 • Schilderwerk
 • Stukadoorswerk
 • Tegelwerk
 • Vloeren

Systeemplafonds

Systeemplafonds zijn erg geschikt voor alle soorten ruimtes, van een kantoor tot een sportzaal. Deze plafonds worden veelal gebruikt vanwege de relatief lage prijzen, snelle montage en de blijvende flexibiliteit (omdat de ruimte boven het systeemplafond bereikbaar blijft). Een ander bijkomend voordeel van systeemplafonds is dat ze goede tot uitstekende akoestische eigenschappen hebben en een goede warmte isolatie en lichtreflectie. Tevens zijn de meeste systeemplafonds brandvertragend. Er zijn eindeloze combinaties te maken met systeemplafonds, van gekleurde plafondplaten tot bijvoorbeeld een chroom systeem of zelfs transparante plafondpanelen. Graag adviseren en helpen wij u in uw keuze!

Vaste plafonds

Vaste, akoestische plafonds zijn niet demontabel en worden veelal gemonteerd op een PlaWall-systeem of een metalstudregelwerk. Dit maakt naadloze oplossingen mogelijk voor representatieve ruimtes. Eigenschappen van een vast plafond zijn onder meer dat het luchtzuiverend is en dat het (afhankelijk van het type gipsplaat) tot 90 minuten brandvertragend is. Indien gewenst kunt u hiervoor een officieel certificaat van de leverancier ontvangen. Alle verschillende varianten vaste plafonds hebben één ding gemeen: zij absorberen geluid en verbeteren daarmee de akoestiek van de ruimte.

Brandwerende wanden

Sinds enkele jaren zijn wij gespecialiseerd in het plaatsen van brandwerende afdichtingen. Onze gediplomeerde monteurs monteren alleen met de materialen van Promat International. Wij voorzien doorvoeringen, staalconstructies, wanden en plafonds van brandwerende bekleding.
Elk project voeren wij uit in samenwerking met een expert van Promat International. Zodoende ontvangen wij advies vanuit zijn/haar expertise.

Bij elke brandwerende oplossing die door ons geplaatst is plaatsen wij een sticker met daarop de nodige informatie en bij elk project leveren wij altijd een formulier en USB-stick met daarop alle geplaatste brandscheidingen met een foto, de plaats, de gebruikte materialen enzovoorts. Zo kunnen de brandwerende scheidingen moeiteloos teruggevonden worden. Door dat wij veelal (systeem)plafonds plaatsen kunnen wij de plafonds zelf demonteren en na het plaatsen van de brandscheiding ook weer monteren. Zo blijft de overlast tot een minimum beperkt.

Luxe wanden

Luxe wanden zijn erg geschikt om toe te passen in kantoren en geven een luxe uitstraling. Het zijn niet-dragende wanden, deze kunnen makkelijk gedemonteerd worden om zo op een andere plaats weer gemonteerd te worden. Luxe wanden worden bij voorkeur gemonteerd onder een systeemplafond of een bandraster. De wand word geïsoleerd met glas- of steenwol, dit uiteraard naar voorkeur van de klant. Bij rumoerige ruimtes of bijvoorbeeld spreekkamers raden wij aan om aan de bovenkant van de wand geluidsschotten te zetten. Deze zijn te krijgen met verschillende decibel doorlaatbaarheid. De gipspanelen zijn leverbaar in verschillende soorten zoals vinyl of bijvoorbeeld met een houtnerf.

Metalstud wanden

Metalstud wanden zijn kamerscheidende (niet-dragende) wanden, naar eigen keuze samen te stellen. Doordat er verschillende metalstudprofielen en
gipsplaten zijn bieden ze bijna altijd een passende oplossing, zoals hoge geluidswering, extra stootvastigheid of brandwerendheid.
Door een breder profiel te kiezen kunnen we hoger bouwen, hoe breder hoe steviger. De wanden zijn in verschillende gradaties brandwerendheid te leveren:

 • Standaard metalstudwanden zijn 100mm dik en enkel beplaat en zodoende 30 minuten brandwerend.
 • Standaard plus metalstudwanden zijn 125 mm dik, dubbel beplaat (per kant met twee gipsplaten) deze zijn zodoende 60 minuten brandwerend.
 • Standaard metalstud voorzetwanden zijn 62,5 mm dik, enkel beplaat en worden voor een (bestaande) wand geplaatst. Deze zijn 20 minuten brandwerend.
 • Standaard voorzetwanden zijn 75mm dik, dubbel beplaat en worden voor een (bestaande) wand geplaatst. Deze zijn 30 minuten brandwerend.

Overigens zijn alle metalstudwanden te krijgen met officieel certificaat van de leverancier met betrekking tot de eigenschappen.